Heruitgave van “Thuiskomen in de liturgie” van br. Johan te Velde

Het bisdom Rotterdam heeft het boek “Thuiskomen in de liturgie – Liturgische catechese voor parochianen” opnieuw uitgegeven. Het is voor 5 euro te koop bij het bisdom alsook bij de boekwinkel van de abdij.

Op de achterzijde staat:

De liturgie is als een huis waarin wij binnengaan.  Velen zijn ermee vertrouwd. Anderen vragen zich onwennig af wat de bedoeling is van wat er gebeurt. In de liturgie toont Christus ons zijn gelaat. Maar herkennen wij hem daar? Liturgie vieren vraagt vorming, vraagt een ingewijd zijn, vraagt kennis en vertrouwen met de teksten en symbolen. Johan te Velde osb reikt in dit boekje 33 hoofdstukken aan ten dienste van liturgische catechese. Om met des te groter vreugde thuis te komen in de liturgie, als het huis van de Heer.

Johan te Velde is monnik van de Sint Willibrords Abdij te Doetinchem.

Boek van de maand juni: “Geduld met God” van Tomas Halik

 

Na een eerste boek van de maand in mei en veel positieve reacties nu een nieuwe aanbieding. Het is al een iets ouder boek, van vorig jaar, en misschien heeft u het al gelezen. Dan zult u het waarschijnlijk enkel met deze keuze eens zijn. Het betreft Geduld met God van Tomas Halik. Halik, priester en politicus, heeft in 2014 de Templeton prize gewonnen, je zou kunnen zeggen de nobelprijs voor de religie. Toch is dit het eerste werk van hem dat vertaald is in het Nederlands, op een voorpublicatie in Benedictijns Tijdschrift na.
Het boek geeft antwoord op de vraag: Hoe kun je gelovig zijn in een atheïstische omgeving? Het antwoord werkt Halik uit aan de hand van het verhaal over de tollenaar Zacheus. Daardoor is het geen theoretisch vertoog, maar wordt het concreet in het leven van de mens die woont in een wereld waar God niet gezien wordt.

Enkele reacties:

Fascinerend! – Wil Derkse

Een rijk boek. – abt Rien

Na lezing kijk je een stuk positiever tegen de toekomst van het christendom aan. – br. Frits

 

Boek inclusief verzending: € 23,45

Bestelling met een aan info@willibrords-abbey.nl . Vermeld hierin duidelijk uw adresgegevens.

Betaling via NL58RABO0384350259 ovv BOEK JUNI 2015

Pax,

Br. Frits

coördinator boekwinkeltje

Boek van de maand mei: “U doet niets, want U bent God” van Stephan de Jong

Elke maand selecteren wij een boek waarvan we menen dat het een veilige gids is voor uw geestelijk leven. Dit boek kunt u dan via ons bestellen en thuis bezorgd krijgen, elke maand een ander boek.

In deze maand mei wil ik u graag voorstellen aan een boek waar het Tijdschrift voor Geestelijk Leven over schreef: een aansprekend en tot nadenken stemmend geheel. Het is U doet niets, want U bent God van Stephan de Jong. Dit is echte theologie in light-verpakking. De vraag waarmee De Jong vertrekt is een albekende: Hoe zit dat eigenlijk met Gods werkzaamheid in de wereld? Ik merk er niet veel van; ik zie overal pijn en lijden. In veertig Zeer Korte Overpeinzingen bespreekt hij veertig facetten van Gods aan- en afwezigheid. Het zijn mooi geschreven stukjes met prachtige citaten, goed te gebruiken voor preken, liturgieën en brieven. Maar de losse stukjes nodigen ook uit tot verder denken en tot het zelf met elkaar verbinden van de punten die De Jong aansnijdt. Het boek is dus op verschillende manieren te lezen, maar staat op elke manier midden in het leven van de lezer. Daarmee is het ook een ideaal cadeauboek.

Boek inclusief verzending: € 15,26

Bestelling met een aan info@willibrords-abbey.nl. Vermeld hierin duidelijk uw adresgegevens.

Betaling via NL58RABO0384350259 ovv BOEK MEI 2015

Pax,

Br. Frits

coördinator boekwinkeltje