Boek van de maand mei: “U doet niets, want U bent God” van Stephan de Jong

Elke maand selecteren wij een boek waarvan we menen dat het een veilige gids is voor uw geestelijk leven. Dit boek kunt u dan via ons bestellen en thuis bezorgd krijgen, elke maand een ander boek.

In deze maand mei wil ik u graag voorstellen aan een boek waar het Tijdschrift voor Geestelijk Leven over schreef: een aansprekend en tot nadenken stemmend geheel. Het is U doet niets, want U bent God van Stephan de Jong. Dit is echte theologie in light-verpakking. De vraag waarmee De Jong vertrekt is een albekende: Hoe zit dat eigenlijk met Gods werkzaamheid in de wereld? Ik merk er niet veel van; ik zie overal pijn en lijden. In veertig Zeer Korte Overpeinzingen bespreekt hij veertig facetten van Gods aan- en afwezigheid. Het zijn mooi geschreven stukjes met prachtige citaten, goed te gebruiken voor preken, liturgieën en brieven. Maar de losse stukjes nodigen ook uit tot verder denken en tot het zelf met elkaar verbinden van de punten die De Jong aansnijdt. Het boek is dus op verschillende manieren te lezen, maar staat op elke manier midden in het leven van de lezer. Daarmee is het ook een ideaal cadeauboek.

Boek inclusief verzending: € 15,26

Bestelling met een aan info@willibrords-abbey.nl. Vermeld hierin duidelijk uw adresgegevens.

Betaling via NL58RABO0384350259 ovv BOEK MEI 2015

Pax,

Br. Frits

coördinator boekwinkeltje