Boek van de maand juni: “Geduld met God” van Tomas Halik

 

Na een eerste boek van de maand in mei en veel positieve reacties nu een nieuwe aanbieding. Het is al een iets ouder boek, van vorig jaar, en misschien heeft u het al gelezen. Dan zult u het waarschijnlijk enkel met deze keuze eens zijn. Het betreft Geduld met God van Tomas Halik. Halik, priester en politicus, heeft in 2014 de Templeton prize gewonnen, je zou kunnen zeggen de nobelprijs voor de religie. Toch is dit het eerste werk van hem dat vertaald is in het Nederlands, op een voorpublicatie in Benedictijns Tijdschrift na.
Het boek geeft antwoord op de vraag: Hoe kun je gelovig zijn in een atheïstische omgeving? Het antwoord werkt Halik uit aan de hand van het verhaal over de tollenaar Zacheus. Daardoor is het geen theoretisch vertoog, maar wordt het concreet in het leven van de mens die woont in een wereld waar God niet gezien wordt.

Enkele reacties:

Fascinerend! – Wil Derkse

Een rijk boek. – abt Rien

Na lezing kijk je een stuk positiever tegen de toekomst van het christendom aan. – br. Frits

 

Boek inclusief verzending: € 23,45

Bestelling met een aan info@willibrords-abbey.nl . Vermeld hierin duidelijk uw adresgegevens.

Betaling via NL58RABO0384350259 ovv BOEK JUNI 2015

Pax,

Br. Frits

coördinator boekwinkeltje