Individu en gemeenschap – ontmoetingen met dom Michael Casey in Leuven en Tilburg

In oktober bezoekt dom Michael Casey ocso van de Tarrawarra abdij in Australie de Lage Landen. Door zijn talrijke boeken behoort hij tot de meest toonaangevende auteurs over monastieke spiritualiteit vandaag. Zijn bezoek staat onder het thema “Individu en gemeenschap”.

Op uitnodiging van de leerstoel Monastieke Spiritualiteit zal hij twee publieke lezingen houden. De eerste vindt in samenwerking met De Kovel plaats in de abdij Keizersberg, op dinsdag 18 oktober om 20.00 uur. Deze lezing belicht het thema vanuit de liturgische spiritualiteit en draagt de titel: “Individu en gemeenschap: liturgische ervaringen in een monastieke context”.
De tweede lezing zal zijn op zondag 23 oktober om 15.00 uur in de abdij Koningshoeven in Tilburg. Hier zal Casey het thema benaderen vanuit de monastieke spiritualiteit onder de titel: “Individu en gemeenschap – monastieke spiritualiteit als signaal voor de huidige tijd”.

Aanmelden via de volgende links:

Lezing Michael Casey Keizersberg
Lezing Michael Casey Koningshoeven