Routebeschrijving

Geplaatst op

Adres:
Sint Willibrordsabdij
Abdijlaan 1
7004 JL Doetinchem

Belangrijke tip: Als je gebruik maakt van een GPS-systeem moet je op de vraag of je onverharde wegen wilt vermijden “nee” intoetsen! De laatste paar honderd meter zijn nl. inderdaad een onverharde weg.

Komende uit de richting Utrecht/Arnhem

Vanaf Utrecht volg je de A12 richting Arnhem. Nabij Arnhem blijf je de A12 volgen, richting Oberhausen. Je verlaat de A12 bij knooppunt Ouddijk, richting Doetinchem. Je volgt nu de A18 tot afslag 4, Doetinchem Oost/Terborg. Je rijdt aan het eind van de afslag linksaf de stad in richting Centrum/Zelhem/Crematorium. Bij de eerstvolgende stoplichten ga je rechtsaf richting Zelhem/crematorium. Na de spoorwegovergang ga je bij de stoplichten rechtsaf de J.F.Kennedylaan op richting Zelhem/Ruurlo. Bij de volgende stoplichten sla je rechtsaf de Varsseveldseweg in richting Enschede/Lichtenvoorde/Zelhem/Ruurlo. Volg deze weg tot net buiten de bebouwde kom. Daar ga je rechtsaf richting Varsseveld/Winterswijk/Lichtenvoorde/Enschede. Dit is nog steeds de Varsseveldseweg.

De Varsseveldseweg rijd je af. Je passeert daarbij rechts een molen en je gaat rechtdoor bij de afslag crematorium/begraafplaats Slangenburg. Links passeer je een mechanisatiebedrijf en even later zie je een afslag naar links naar Halle/Slangenburg. Voor de abdij blijf je de Varsseveldseweg volgen, tot je, voor een scherpe bocht naar links, het bord ‘Abdij’ ziet staan. Je gaat naar rechts de onverharde Abdijlaan op. Let op het fietspad. Volg de bordjes ‘Abdij’ door het bos en je komt bij de abdij aan, waar je de auto kunt parkeren.

Indien je voor de abdij komt, moet je bij de linkerdeur in de portiek aan de voorkant aanbellen. Mocht je echter arriveren tijdens het getijdengebed (zie voor de tijden ‘Dagindeling’ op deze website of de deur van de kapel), neem dan de rechterdeur de kapel in en bel pas aan na het getijdengebed.

Je kunt ook Doetinchem vermijden en de A18 volgen tot aan Varsseveld. Aan het eind van de A18 ga je linksaf richting Westendorp. Enkele kilometers voorbij het dorpje Westendorp maakt de weg een scherpe bocht naar links en in de volgende bocht naar rechts bevindt zich weer de inrit naar de abdij, de Abdijlaan.

Komende uit de richting Deventer

Via de N 348 rij je naar Zutphen. Neem op de rotonde op de Den Elterweg de tweede afslag richting Doetichem (N314, N348). Nabij Hummelo volg je de N 317. In Doetinchem volg je de borden richting Zelhem/Ruurlo en niet ver buiten de bebouwde kom sla je rechtsaf richting Varsseveld/Winterswijk/ Lichtenvoorde/Enschede. Dit is de Varsseveldseweg.

De Varsseveldseweg rijd je af. Je passeert daarbij rechts een molen en je gaat rechtdoor bij de afslag crematorium/begraafplaats Slangenburg. Links passeer je een mechanisatiebedrijf en even later zie je een afslag naar links naar Halle/Slangenburg.

Voor de abdij blijf je de Varsseveldseweg volgen, tot je, voor een scherpe bocht naar links, het bord ‘Abdij’ ziet staan. Je gaat naar rechts de onverharde Abdijlaan op. Let op het fietspad.
Volg de bordjes ‘Abdij’ door het bos en je komt bij de abdij aan, waar je de auto kunt parkeren.
Indien je voor de abdij komt, moet je bij de linkerdeur in de portiek aan de voorkant aanbellen.
Mocht je echter arriveren tijdens het getijdengebed (zie voor de tijden ‘Dagindeling’ op deze website of de deur van de kapel), neem dan de rechterdeur de kapel in en bel pas aan na het getijdengebed.

 
Openbaar vervoer

Let op! In het weekend rijden er géén bussen! Tijdens schoolvakanties rijden er mogelijk minder bussen!
Controleer de tijden op 9292ov.nl!

Vanaf het treinstation Doetinchem brengt de regiotaxi je naar de abdij. Je kunt de taxi bestellen door één uur van tevoren te bellen met 0900-0276. Kosten per rit €12, in het weekeind €6 per persoon.

Indien je met de bus wilt reizen neem je vanaf het busstation, gelegen naast het treinstation bus 74, richting Enschede/Groenlo.
Voor het kasteel stap je uit bij de halte ‘Kasteel Slangenburg’, recht voor het kasteel (waarschuw de chauffeur zo nodig). Vanaf daar loop je in ongeveer 25 minuten via het fietspad naast de Varsseveldseweg in oostelijke richting (je laat het kasteel links-achter je), Volg de bordjes ‘Abdij’.